Соціальна ізоляція: побудова нових відносин без залежності

Блог

Вступ

Психо соціальний тренінг -центр ” На грані ” пропонує різні види лікувальних процесів, що допомагають залежній людині підтримувати здоровий спосіб життя. Соціальна адаптація – один із навиків, який кожен має шанс на набути у новій продуктивній формі. Створені сприятливі умови у терапіях тренінг-центру ” На грані ” – дають свободу кожному із пацієнтів у майбутньому. За допомогою спеціалістів, людина по новому вчиться створювати комфорт для себе і правильно виставляти кордони. Що у подальшому служить їй, лише помічником. Соціально ізолюючись від середи життєдіяльності здорової людини, залежність починає пускати свої корні, і допомагає людині у деградації і замкненості.

Причини соціальної ізоляції

У період вживання психоактивних речовин та алкоголю, залежний виявляється повністю відрізаним від нормального соціального середовища та здорових взаємин з оточуючими. У його колі спілкування залишаються лише люди, єдиною метою яких є пошук і вживання чергової дози наркотику або спиртного – це призводить до асоціалізації людини, коли порядна компанія однодумців, переходить у коло людей зі шкідливими звичками.

Спеціалісти тренінг-центру ” На грані ” у Вінниці приймають і працюють з людьми, що за роки вживання накопичили у собі безліч страхів. Невпевненість у собі і низька самооцінка – володіють людиною, і ще більше заганяють у глухий кут.

Соціальні думки розділились – у когось є поняття, що таке хвороба залежність, а деякі засуджують і не приймають це як захворювання. Звичайно, людина що попала під вплив наркотиків, соромиться свого стану, і закривається від соціуму.

Ознаки соціальної ізоляції

Дуже важливо своєчасно звернути увагу, на близьку вам людину, коли її поведінка несподівано змінюється. Багато хто просто закриває очі на, замкнутість і схильність до усамітнення. Відсутність друзів і перебування на самоті – можуть бути першою із ознак вживання хімічних речовин.

Під впливом алкоголю або наркотиків, людина починає стикатись з труднощами у комунікації і стає відчудженною. З’являються підозрілі друзі, що приносять у життя людини, лише хаос і розруху.

Без психоактивних речовин нервова система перестає нормально працювати, і виникає потреба у вживанні таких речовин для відновлення її роботи. Поступово формується залежність від вживання психоактивних речовин. Використання їх стає необхідністю для підтримки функціонування на біологічному, психічному та соціальному рівнях життєдіяльності людини.

Етапи подолання соціальної ізоляції

Проте стресам можна протидіяти, зазначають наші фахівці ” На грані “. Стрес можна послабити або взагалі усунути з нашого життя за допомогою зміни свого відношення до реальності, управляючи своїми думками. Ваш розум має надзвичайну силу, яку потрібно направити на ослаблення стресу, а не на його посилення.

Усвідомлення проблеми – перший крок до позитивних змін. Терапевтичні групи у нашому центрі ” На грані ” Вінниця створюють умови, подібні, до великого соціального оточення, де залежний поступово розширює свої соціальні горизонти.

Переваги побудови нових відносин

Психо соціальний тренінг- центр ” На грані ” для наркозалежних у Львові працює за високоефективною запатентованою програмою, яка успішно застосовується по всій Україні для лікування залежності від наркотиків. Емоційна підтримка у процесі лікування, закріплює вольові якості особистості і допомагає відповідально ставитись до себе.

На протязі реабілітаційного періоду, кожен пацієнт вивчає і удосконалює свої нові звички, з надбанняи нових інтересів. Внутрішній стан, відчутно впливає на відношення до людей і навколишнього середовища.

Завдяки мотиваційним групам, у залежної людини з’являється інший погляд на життя і відповідні здорові цілі. Лікування наркоманії ” На грані ” – це не просто зняття ломки або проходження короткого курсу детоксикації, це повний комплекс заходів щодо соціальної адаптації, реабілітації та соціально-педагогічного супроводу наркозалежних і алкозалежних, а також їхніх сімей.

Методи побудови нових відносин

Для багатьох людей, які вилікувалися після залежності, найважчим періодом є перші кілька місяців після виходу з тренінг -центру. Це ризик появи повторної адикції, особливо якщо відсутня професійна підтримка нарколога чи психіатра. Тому, як у процесі реабілітації, так і після неї терапевтичні групи підтримки створюють для людини, комфортний простір для вирішення внутрішніх конфліктів.

За допомогою спеціалістів ” На грані ” у Вінниці проводяться професійні практики завдяки яким, одужуючий має змогу підвищити ефективність свого вміння аналізувати, реагувати, будувати розмову.

Залежна від хімічних речовин людина, після групових, а також індивідуальних терапій, відчуває себе оновленою, і проявляє бажання до тих речей, на які раніше мала байдуже ставлення. З’являються нові інтереси, хоббі, коло однодумців і жага до життя.

Важлива частина роботи по відновленню особистості – ресоціалізація, тобто соціальна реабілітація – повернення колишнього наркомана ( алкоголіка ) в суспільство і успішна адаптація. З нашою допомогою людина, яка перемогла залежність, визначається з вибором професії, отримує особистісний ріст, займає правильну життєву позицію.

Наступні кроки у соціалізації

В програму нашого психологічного реабілітаційного центру ” На грані ” враховується вихід у суворе середовище. Що це означає? Людині дається вибір, і відповідальність, що укріплює її у своїй самостійності, і дає змогу пройти різні стресові ситуації.

Одним із важливих навичок – є встановлення особистих меж. Це стосується, як у родині, так і взагалі у взаємовідносинах між людьми. Поступово зростає довіра до себе, повага до своїх внутрішніх процесів і розуміння інших людей.

Кожен фахівець і кожен одужуючий можуть залишитися на тривалий час підтримкою один одному. Адже життєві обставини, бувають різні, і залежність проявляється і прогресує у кожного по своєму, тому професійні поради завжди є опорою в якісному одужанні.

Відновлення соціальних зв’язків хворого відбувається в групах підтримки. Саме тут пацієнт виховує у собі відкритість і комунікативність по відношенню до навколишнього світу. Група стає терапевтичним засобом, адже всі учасники страждають від одного і того ж недуга і розуміють один одного.

Поради для близьких

Однією, і головною порадою є створити всі умови для того, щоб ваша близька людина брала на себе відповідальність сама. Не для кого у наш час не секрет, що співзалежність – окремий вид хвороби. Для цього і існують окремі терапевтичні заходи. Тому, вагомим чинником у подальшому якісному одужанні – є розуміння себе через любов до себе. Це і є внутрішнім балансом у родині.

Уміння витримки і терпіння під час проходження реабілітаційних послуг ” На грані ” Вінниця висвітлить у вас ваші найкращі якості, і відновить повагу до себе. Грамотне опрацювання на фізіологічному та психологічному рівні у нашому тренінг-центрі повністю змінить свідомість, роблячи її ясною і стабільною.

На прикладах наших випускників ” На грані ” ідею здорового способу життя підхватує молодь, що є поштовхом для розвитку здорової нації. Активний соціальний внесок наших волонтерів тренінг-центру ” На грані ” – є доказом єдності духа і любові до ближнього. Бережіть себе і своїх близьких.

Таким чином, подолання визначеної проблеми можливе завдяки розумінню важливості проходження процесу ресоціалізації у психо соціальному центрі, оскільки в нашому закладі, опираючись на наукові підходи створено відповідні умови, що дозволяють здійснювати допомогу наркозалежним та їх сім’ям.

Результатами лікування алко, і наркозалежних (ресоціалізації) є:

вихованість особистості – це оволодіння соціально значимим способом задоволення потреб, формування відповідальності за власні вчинки, здійснення вибору в суперечливих стосовно моралі ситуаціях

освіченість особистості – оволодіння необхідною системою знань про суспільство, культуру та науку

розвиток здібностей, які забезпечують особистості самоствердження в суспільстві: розвиток здібностей характеризує індивідуальність та неповторність

соціальна і професійна самореалізація особистості – з’ясування своєї ролі в мікро- та макросоціумах, реалізація своїх можливостей у професійній діяльності.

Наша команда ” На грані ” розробила авторську програму з лікування наркоманії та алкоголізму ґрунтуючись на світовій практиці, а також використовуючи свої власні напрацювання. Ми допоможемо вам знову відчути внутрішню свободу.

Реабілітаційний центр "На грані" Вінниця
Додати коментар

  1. Анонім

    Дуже цікаво.!! Як завжди багато інформації.

    Відповіcти
  2. Игорь

    Реабелитация в центре на Гране помогает хорошие наставники к каждому пациенту и реабелитанту волонтёру отдельный подход есть и мотивация и интерес все с большим опытом как негативным так и позитивным

    Відповіcти
  3. Віталій

    До-речі стаття дуже пізнавальна може бути корисна не тільки для залежних людей чи сімей, але й для сімей в яких тільки формується диструктивні відносини між членами сімʼї.

    Відповіcти
UK